50 големи мита на популярната психология – Колектив

50 големи мита на популярната психология

Вярно ли е, че психологията е просто здрав разум? За всеки, който си задава този въпрос, тази удивителна книга – която развенчава 50 мита на популярната психология и накратко отхвърля още 250 – предлага убедителни отговори. Освен това прави и нещо повече: предлага запленяващи примери как действа науката и насърчава критичното мислене. За преподаватели, студенти, писатели и всеки, който иска да мисли по-интелигентно, тази бъдеща класика ще бъде ценен извор и страхотно четиво.

Дейвид Г. Майърс, колеж Хоуп, автор на Intuition: Its Powers & Perils

Инструмент за разбиване на митове, крайно необходим за потребителите и за студентите по психология. Тази увлекателна книга ни напомня, че прилагането на науката към ежедневната психология не само си струва усилието, а може и да бъде забавно.

Каръл Таврис, съавтор на Mistakes Were Made (But Not By Me)

Понеже използвам само 10% от мозъка си, трябваше да си пусна Моцарт, докато четях тази книга, а после да се подложа на хипноза, за да си възстановя спомена за четенето поради потиснатите травми от ранното ми детство, които от време на време се проявяваха чрез извънтелесно преживяване или свръхсетивно възприятие. А ако повярвате и на една дума от това, трябва да прочетете тази книга… два пъти, ако разкритията за развенчаването на митове станат причина да потиснете спомена за нея.

Майкъл Шърмър, издател на списание Skeptic и автор на Пазарното мислене.

Автор: Колектив Брой страници: 376
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.630 кг.
Издател: Изток-Запад Баркод: 9786191520640
Дата на издаване: 25.06.2012 ISBN: 9786191520640