50 Cent – Before I Self Destruct – -50%

50 Cent е на върха на света, във всякакъв смисъл. Той позлатява всяко начинание, в което се включи със завидна лекота. Богатството и славата му са отвъд въображението и въпреки всичко той успява някак да остане земен и близък до своята публика.

Четвъртият му студиен албум Before I Self Destruct е продуциран заедно с Дре и Еминем, които и участват в траковете и е по-мрачен и твърд от последния му албум Curtis.

Радиофоничният първи сингъл "Baby By Me" с участието на Ne-Yo вече се катери по чартовете, а в наскоро заснетото видео към парчето участва и Кели Роулънд – в ролята на гадже на рапъра. Но след това албумът рязко става мрачен.

"Psycho", с участието на Еминем, е спиращо дъха парче, в което хаосът атакува на едри порции. Върху злокобните стонове на орган от Dr. Dre и църковни припеви, емситата дават най-доброто от себе си и почти не си поемат въздух, докато се надприказват.

Невероятното "Hold Me Down", продуцирано от J Keys, е с уникална бас линия и стоманени барабани, пронизващи дълбоко навътре във всичко онова, което Фифти иска да отдаде в почит на уличния живот.

Идва и "Gangsta’s Delight", страховит римейк на "Rapper’s Delight” на Sugarhill Gang, но приликите спират до тук. "Gangsta’s Delight" просто не може да бъде слушано тихо, да не говорим, че води до пълно пристрастяване.

Траклист:

1. The Invintion
2. Ten Days Went By
3. Death to My Enemies
4. So Disrespectful
5. Psycho – feat. EMINEM
6. Hold Me Down
7. Crime Wave
8. Stretch
9. Strong Enough
10. Get It Hot
11. Gangsta’s Delight
12. I Got Swag
13. Baby By Me – feat Ne-Yo
14. Do You Think About Me
15. OK, You’re Right
16. Could’ve Been You – feat. R. Kelly

Музикален издател Вирджиния рекърдс
Изпълнител 50 Cent
Стил Рап