333 любопитни тайни за деца – Астрид Оте, Елке Швалм, Сабине Фритц

Какво се крие зад проклятието на Тутанкамон? Как работи детекторът на лъжата? Кой е мъжът с желязната маска? Какво е фата моргана? Откъде идват вампирите? Какво изчезва в Бермудския триъгълник?

Историци и природоизпитатели са намерили междувременно отговорите на доста важни въпроси, над които хората са размишлявали дълги години. Днес могат да се обяснят много причинни връзки, но някои неща продължават да са мистериозни и тайнствени. Книгата е пълна с много неизвестни факти и събужда жаждата за приключение. Тъй като сме любопитни по природа, изследванията и спекулациите продължават.

Следователите в полицията, космонавтите в космическите станции, археолозите по време на експедиция – всички те търсят отговорите в различни области, това дори се е превърнало в тяхна професия! А кой знае, може би един ден читателят сам ще се натъкне на съкровище или ще стане известен изследовател.

Колко добър е детективският усет на читателя, ще разбере сам много лесно от многобройните специални страници и невероятните илюстрации.

История, естествени науки, техника, криминалистика или митология – разкритите тайни в тези области очакват всички, които искат да ги научат.

Интересни допълнителни материали:
фитнес програма за агенти, експерименти, кодирани писма, загадки, фокуси и много други

Открий истината!

Автор Сабине Фритц, Астрид Оте, Елке Швалм
Издателство Ентусиаст
ISBN 9789548657563
Година на издаване 2013
Корица Твърда
Страници 160
Формат 220X280 мм
Език Български