29 подаръка: Как месец даряване може да промени живота ви – Ками Уокър

0
(0)

29 подаръка: Как месец даряване може да промени живота ви

"През последните двайсет дни започнах да вярвам повече в това, че даването и получаването са двете страни на една и съща монета. Едното не може без другото. Представям си даването и получаването като обмяна на енергия – универсална сделка, при която всеки от нас взима участие отново и отново. Забелязах също, че всяка обмяна – независимо дали накрая съм дала, или съм получила, е божествено преживяване, което майка ми би нарекла "миг Господен". В тези моменти, когато давам или приемам подарък, част от мен, която е истинската ми същност, се свързва с истинската същност на другиго и двамата сме в това мигновено свързване с Божествената сила, която създава всичко от нищото; светлина, от която черпим вдъхновение и енергия."

"Може би най-голямата промяна се състои в това, че чувствам духовна връзка с висшето усещане за силата. Започнах да разбирам, че всичко принадлежи на Божественото. Бог е във всичко, включително и в мен! Когато даряваме или получаваме, ние се свързваме с тази сила. Сега разбирам, че съм по-скоро малка частица от голямото цяло, отколкото самотен безлюден остров, както се чувствах преди 29 дни."

Ками Уокър страда от множествена склероза от 2006 г. През 2008 г. основава глобално дарителско движение "29 подаръка", в което участват над 15 000 членове от 43 страни. Основната му мисия е да е да съживи дарителския дух по света. Променяйки живота си, участниците променят и света.

"29 подаръка" са нейната мъчителна и незабравима история за възприемане на естествения процес на даването и вземането. Много от нейните подаръци са скромни: позвъняване по телефона, размяна на излишното, дори мокри кърпички за ръце. И все пак жестовете на добротата са трансформиращи. До двайсет и деветия ден не само здравето и щастието й се променят коренно, но тя създава световно дарителско движение.
В книгата са включени лични есета на членове на онлайн движението "www.29gifts.org", животът на които се е променил към добро, след като са приели Предизвикателството. "29 подаръка" показва как обикновеното ежедневно прилагане на алтруизма може значително да промени вашия възглед за света.

Автор: Ками Уокър Брой страници: 296
Категория: Философия, психология, езотерика и духовни учения Език: Български
Тегло: 0.350 кг.
Издател: Аливго Баркод: 9789549262322
Дата на издаване: 2011 г. ISBN: 9789549262322

Колко полезна беше тази книга?

Кликнете върху звезда, за да го оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласове досега! Бъдете първият, който ще оцени тази книга.