12 стъпки към суровоядството – Виктория Бутенко

12 стъпки към суровоядството

"След абсолютния успех на бестселъра „Енергични за цял живот“ в новото заглавие авторката разглежда ползите от консумацията на сурови храни за здравето и качеството на живот. Обърнато е специално внимание на зависимостта от обработени храни и на начините за преодоляването й.
""Основавайки се на лични наблюдения и опит, подкрепени със задълбочени проучвания, Виктория Бутенко представя богатство от информация, която е предизвикателство за традиционното разбиране за здравословното хранене на човека. Горещо препоръчвам това интересно четиво.""
Д-р Ванс М. Лоугън

""Тази книга е библия за вегана суровоядец.""
Ралф Андерсън, специалист по квантова нутриционистична биохимия

""Обстойните проучвания на Виктория Бутенко и яснотата на представянето им са вдъхновяващи. В книгата са разгледани всички аспекти на темата – от практическото приложение на диетата и широкия диапазон от здравословни навици, необходими за оптималното здраве до дълбоките емоционални и душевни проблеми, които биха могли да саботират дори най-прецизно съставената програма за суровоядство. Ще препоръчам тази книга на моите пациенти, студенти, близки и приятели.""
Д-р Ритамари Лоскалзо, доктор по мануална терапия, диетолог, член на Американската асоциация на диетолозите

В новата си книга Виктория Бутенко, авторка на бестселъра „Енергични за цял живот“, представя задълбочен анализ на ползите от консумацията на сурови храни. В „12 стъпки към суровоядството“ тя се позовава на последни научни открития, които допълва с примери от собствения си опит на веган и ръководител на семинари за суровоядство. Бутенко подробно разглежда и зависимостта ни към обработените храни и споделя личната си история с какви трудности се е сблъсквала, следвайки веганския режим на хранене. В „12 стъпки към суровоядството“ авторката помага на читателите да направят прехода от обработени към сурови храни. Тя предлага ценни съвети за формирането и поддържането на новия начин на живот и разглежда физическите, психологическите и духовните измерения на суровоядството.
С интересната научна информация, практически съвети и вдъхновяващи истории тази книга ще се превърне в настолно четиво за всеки, избрал суровоядството за начин на живот.
За автора
Виктория Бутенко е родена в Русия, но се мести със семейството си в САЩ през 1990 година. За съжаление Виктория, съпругът й и двете им деца страдат от различни тежки заболявания: остра форма на затлъстяване, хипертиреоза, ревматоиден артрит, астма, диабет, сърдечна аритмия. Специалистите дават на съпруга й – Игор, още 2 месеца живот и предупреждават Виктория, че сърцето й може да се предаде всеки момент.
На ръба на отчаянието, Виктория търси различни алтернативи и открива суровоядството като начин на живот. Тя чете, попива, осмисля новата информация. Един ден изхвърля всичките си готварски пособия, купува много пресни плодове и зеленчуци и започва нов живот.
Семейство Бутенко възвръщат здравето си и стават световноизвестни преподаватели, „готвачи“ и писатели, известни като Суровоядото семейство. Виктория пътува по цял свят и споделя вдъхновяващата си история с хората. Канена е като лектор и участник в семинари за суровите храни в САЩ и Европа. Като се базира на най-новите открития в сферата на храненето, Виктория Бутенко разяснява предимствата на подобна диета, както и колко важно е да се консумират големи количества зеленолистни храни. Зелените смутита на Бутенко революционно променят представата за традиционното „здравословно хранене“."

Автор: Виктория Бутенко Брой страници: 272
Категория: Спорт, хранене и здраве Език: Български
Тегло: 0.250 кг.
Издател: Хермес Баркод: 9789542613312
Дата на издаване: 09.05.2014 ISBN: 9789542613312