10-те храни, най-богати на антиоксиданти – 162 нови рецепти – –

10-те храни, най-богати на антиоксиданти – 162 нови рецепти

Антиоксидантите са вещества, които предпазват организма от инфекции и различни други заболявания чрез укрепване на защитните му функции. Най-новите медицински изследвания доказват, че те могат да предотвратят дори появата на някои видове рак и сърдечно-съдови болести и да забавят стареенето.
Поради неблагоприятните екологични условия, в които живеем (замърсяване на околната среда, смог в големите градове, тютюнопушене, ултравиолетово облъчване, неправилно хранене, в което преобладават некачествените и прекалено мазните храни), в организма ни се появяват т. нар. свободни радикали.
Свободните радикали са активни химични вещества, които се образуват в резултат на обменните процеси в тялото. Именно тези нестабилни химични субстанции в съчетание с неблагоприятните условия на живот могат да доведат до развитието на рак и сърдечно-съдови заболявания. А антиоксидантите ни дават възможност да се борим с тях. Освен това антиоксидантите помагат за по-лесното справяне с бактериите.
Човешкият организъм има механизми за неутрализиране на свободните радикали, но задачата му значително може да се облекчи, ако се приемат храни, богати на антиоксиданти.

Автор: Език: Български
Категория: Спорт, хранене и здраве Тегло: 0.092 кг.
Баркод: 9844831328
Издател: АБГ – М ISBN: 9844831328
Брой страници: 90