10 стъпки до съвършенството – Будизъм, Дао, Дзен – Алегзандър Симпкинс & Анелън СимпкинсВъведение в будизма:
Идеите на будизма ще ви помогнат да постигнете живот, изпълнен с мъдрост, осъзнатост и състрадание. Със задълбоченото и достъпно изследване на будистката философия и прилагането на практиките от книгата ще постигнете удовлетворение и щастие в живота си.
Въведение в Дао:
През вековете хиляди хора са приели даоизма заради неговата простота и хармония. Тук идеите на Дао са представени в десет достъпни и лесни за практикуване урока. Те ще ви разкрият не само философията, но и ще ви покажат как да изживеете живота си с идеите на Дао.
Въведение в Дзен:
Дзен може да бъде безкраен източник на прозрение, вдъхновение и равновесие в живота. Тази книга ще ви помогне да започнете своето изследване на практиката и философията на Дзен повече от всяка друга.
За авторите:
Александър Симпкинс и Анелин Симпкинс са психолози, специализирали в областта на човешкото съзнание. Те са посветили много години на изучаване на хипнозата и са обучили на медитация хора от различни възрасти. Автори са на поредица от книги върху източните изкуства. Понастоящем живеят и работят в Сан Диего, САЩ.
Автор Алегзандър Симпкинс & Анелън Симпкинс
Издателство Бард
ISBN 9545858963
Година на издаване 2008
Страници 512